Pembuka botol ialah mesin yang digunakan untuk menyuap botol ke barisan pengeluaran dalam industri pembotolan. Banyak reka bentuk tersedia, tetapi tujuannya adalah sama, botol suapan secara automatik pada kelajuan tinggi menghapuskan buruh manual yang mahal dan tidak cekap dalam proses ini.

AMPACK mengeluarkan barisan penuh Bottle Unscramblers untuk mengisih, menyusun, mengorientasikan dan menghantar botol atau bekas ke dalam satu fesyen, tegak dan teratur, terus ke barisan pengeluaran anda. Sama ada bekas anda besar atau kecil, barisan pengeluaran anda pantas atau lambat, atau produk anda adalah farmaseutikal, makanan, minuman, kosmetik atau bahan kimia, AMPACK mempunyai sistem penyahcakaran botol berkelajuan rendah atau tinggi untuk membantu memaksimumkan kecekapan barisan pengeluaran anda.

Lihat Video

Mesin Unscrambler Botol Haiwan Kelajuan Tinggi

Lihat Video

Mesin Meja Suapan Meja Putar Isih Botol

Lihat Video

Mesin Isih Botol Jenis Kotak Untuk Botol Plastik

Lihat Video

Mesin Pembuka Botol Automatik Linear

Peralatan Boleh Dipercayai, Unggul, Unscrambler

Mempunyai botol plastik yang boleh dipercayai atau pembongkar bekas adalah penting untuk memaksimumkan kecekapan dan memastikan bekas anda bersedia untuk langkah seterusnya dalam proses pembungkusan. Menggunakan unscrambler daripada AMPACK akan memastikan anda mempunyai unscrambler yang mudah difahami, mudah dikendalikan dan diselenggara, dan juga akan menyediakan pengeluaran tanpa masalah selama bertahun-tahun.

Barisan pembongkar botol berkelajuan tinggi AMPACK termasuk model berprofil rendah, prestasi tinggi, penjimatan ruang, tugas berat dan reka bentuk ergonomik yang boleh disepadukan dengan mudah dengan peralatan sedia ada atau baharu. Pencakar ini akan secara automatik mengambil botol berhias atau dara anda daripada pukal rawak, dan meletakkannya dengan kukuh tanpa kerosakan pada penghantar barisan pembungkusan anda untuk operasi hiliran.

Bagaimana Bottle Unscramblers Berfungsi

Pencakar botol menerima botol dalam kedudukan rawak kerana bekas dibuang secara rawak ke dalam corong besar yang boleh memuatkan beribu-ribu botol. Kemudian botol tersebut dikendalikan dengan cara yang berbeza dari corong ke bahagian lain mesin, jadi ia diisih sehingga anda mendapat botol berdiri terus dalam penghantar anda pergi ke pengisi botol kemudian ke mesin penutup, pelabel dan seluruh isian barisan.

Ini adalah penjelasan asas: terdapat beribu-ribu reka bentuk botol, dan setiap bekas perlu dianalisis untuk mesin pembongkar botol berfungsi dengan betul, mengambil kira, antara lain:

Kelajuan yang Diperlukan

Memandangkan pembuka botol berada di permulaan barisan pembotolan, ia perlu menjadi mesin terpantas untuk memastikan ia boleh mengejar mana-mana peralatan pengisian lain dalam barisan jika terdapat pemberhentian.

Saiz bekas

Saiz bekas dalam mesin pengisian cecair adalah penting untuk cadangan saiz mesin; sebagai contoh, mesin mangkuk 32 dalam boleh melakukan 200 + botol seminit bagi botol 2oz, tetapi ia hanya akan menghasilkan 10-15 botol seminit pada gelen. Selain itu, corong 25 kaki padu boleh memuatkan beribu-ribu botol 2oz supaya mesin boleh berjalan untuk masa yang lama tanpa sebarang operator, tetapi ia hanya boleh memuatkan beberapa dozen gelen, jadi unscrambler hanya boleh berjalan selama beberapa minit sebelum corong mempunyai untuk diisi semula.

Ciri reka bentuk

Setiap ciri reka bentuk kontena pada bekas boleh memberikan cabaran pada mana-mana bahagian proses unscrambling; ia boleh menjadi terlalu lembut, rabung yang merosakkan bekas, dimensi sukar untuk diorientasikan (diameter dan ketinggian botol adalah serupa), panduan pada botol yang menangkap cangkuk, antara lain.

Lokasi pemasangan

Banyak barisan pengeluaran bermula tanpa pembongkar botol, dan apabila menganalisis kemungkinan untuk menambah satu, tiada ruang yang baik untuk meletakkannya pada barisan pengisian cecair kerana mesin ini cenderung berada di barisan pengeluaran terbesar. Biasanya ia diletakkan sebelum pengisi cecair atau mesin pengisi serbuk. Sesetengah pelanggan juga memasang mesin unscrambler betul-betul sebelum mesin pelabelan apabila mudah untuk melabelkan bekas sebelum pengisi cecair.

bahan

Bahan bekas, kemungkinan penandaan dan calar, kerapuhan, isu kualiti adalah beberapa cabaran yang kami hadapi untuk memastikan mesin kami berfungsi dengan baik, botol haiwan peliharaan mungkin memerlukan pengendalian khas untuk mengelakkan calar semasa disusun pada pembongkar botol PET.

Membersihkan bekas pada unscramblers

Kami menawarkan pilihan pembilasan udara pada unscramblers kami tetapi penting untuk ambil perhatian bahawa pembersihan yang dilakukan pada sistem ini dengan udara terion atau pembilasan udara terion adalah minimum, untuk bekas yang memerlukan pembersihan pembilas botol khusus adalah disyorkan.

Orientasi Menengah

Untuk memasukkan bekas secara automatik ke dalam barisan pengeluaran, sesetengah bekas memerlukan orientasi sekunder supaya bekas berada dalam kedudukan yang betul sebelum masuk ke dalam mesin pengisian cecair atau peralatan pembungkusan. Orientasi tambahan diperlukan apabila botol yang keluar dari pembongkar botol dihantar ke penghantar dalam banyak kedudukan; contoh ini ialah satu liter minyak motor dengan leher luar tengah. Pada pembongkar botol biasa, bekas akan menyuapkan bekas tidak simetri ini sama ada di hadapan leher atau di belakang leher, jadi untuk mengautomasikan garis pembungkusan, anda perlu menambah orientasi kedua.